martes, 11 de marzo de 2014

La Caperucita Coja

Creo que es este un buen momento para, desde una óptica didáctica incluso, recapitular los últimos acontecimientos acaecidos en Can Barça y ver qué hemos aprendido de ellos.
Para mí todo lo que está ocurriendo es como un gran libro de la caperucita roja o la cenicienta; pueden extraerse lecturas –obvias para la mayoría- pero aparentemente no suficientemente conocidas por el expresidente Rosell. Peix bullit, toma nota:

1-Que un jugador te vaya a encajar no es tan obvio como ver qué tío mete goles con el puto Santos. Eso ya lo hacía la portera de Núñez y así terminamos. Otrosí, fichar a un brasileño es generalmente una cagada; son inmaduros, irresponsables, faveleros e innobles. Hay que intentar evitarlo.

2-La venganza es un plato que se sirve frío y normalmente con un escupitajo. Tu revanchista vendetta contra la junta anterior (que hizo mil cosas mal también) es el resultado de una tremenda inmadurez y falta de respeto al destino. Normalmente la vida castiga al ruin, y en este caso, ya veo el boomerang girar. Mucha suerte y toda mala.

3-Tenerse a uno mismo en alto concepto es peligrosísimo. Creerse más listo que la directiva, redactar contratos sin fiscalistas, y esperar que ni la Audiencia ni Hacienda te vayan a trincar es, cuando menos, temerario. Asciende a rematadamente imbécil cuando se hace con la pasta de otros. Paga la coca.

4-Uno es dueño de sus silencios y esclavo de sus palabras. Lo de que dejaste la presidencia por las amenazas recibidas por tu familia es falso. Fueron leves y mucho antes. Levantar falso testimonio y manipular la realidad suele pasar factura. Y lo hará.

5-Cómo decíamos en tres, peor aún que creerse más listo que el resto es pensar que la chusma es chusma. Lo es pero no siempre. Aunque el nuestro sea un país de cultura democrática endeble y embrionaria, hay que estar preparado para tener todos los ángulos cubiertos. Si un descamisado como Cases te pide algo, bien dáselo en público o en privado, pero asegúrate bien que no dejas ángulos muertos. Cómo Woodward y Bernstein, una piedra en el zapato te ha arruinado la carrera. Culpa tuya por subestimar el mundo que te rodea.

6-Y quizá la más importante, los favores se pagan, cada vez más. El apoyo de los Boixos, los medios, y la execrable élite catalana durante la campaña en la que arrasaste, debían ser devueltos. Y vive Dios que lo intentaste, persiguiendo a los Laporta Boys primero, organizando la NarcoGrada segundo, e intentando pegar el Gran Pelotazo inmobiliario en tercer lugar. Sé que me dejo cosas pero me da igual: los cuentos transpiran una parábola, y en nuestro caso la lectura es traslúcida.

Ha sido, y sigue siendo, un mandato IGNOMINIOSO, llegando incluso el pueblo a sublimar el tenure de Laporta, que fue enormemente discutible. Habéis despojado a Gaspart del título de peor presidente de la historia por 6-1, 6-2, y no se conocen límites al mal que podéis llegar a hacer.
-Caperucita, ¿a dónde vas?
-Al río a lavarme el chocho.
-Cómo ha cambiado el cuento!
-Ya te digo, neng.




Os anticipo cómo va a terminar está historia de catenaccios judiciales y mentiras: mal.

22 comentarios:

DavidG dijo...

gran post si señor

AxL dijo...

La clava, Mestre.

DavidG dijo...

ya le gustaría al mestre clavarla más ya...

Anónimo dijo...

Genuflexió i RT compulsius i convulsius és tot el que et puc oferir.

Admirable capacitat de síntesi.

Rai

Anónimo dijo...

Digueu-me etern optimista però estic d'accord amb tot excepte en el punt 1), Neymar encara mereix una mica de paciència no? No la que alguns han volgut tenir amb Alexis! Però Martino no li ha donat continuitat ni abans ni després de la lesió.
I els Brasilers seran el que sigui però els meus anys de quedar-me emocionat amb Rivaldo, Romario, Ronaldinho i Ronaldo no me'ls treu ningú, encara que com sempre no en sapiguéssin gestionar la sortida.

Guillem

HRubesch dijo...

incontestable, tal qual.

Arribat a aquest punt hi ha un parell de coses que no suporto:
- els que, pel motiu que sigui, intenten rebaixar el tó replicant amb "amb el Laporta deu-n'hi-do o pitjor". Potser tenen raó, encara que sigui una part, però som on som i hem de solucionar els problemes actuals, no recordar velles cagades.
- la premsa: com pot ser que a cap mitjà dels grans (TV3, CatRadio, RAC1, Sport, MD,...) no surti un periodista-patum amb aquest argument com bandera, a l'estil butanito, i dia sí dia també s'encarregui de fer llenya fins a tallar el putu arbre podrit? només ens queda l'esperança de llegir el kantinu, el Besa puntualment, el Frederic Porta si el busques, el Xavi Torres,..., però no entenc com els comentaris d'aquesta gent tal com venen desapareixen i seguim amb el rollo "els jugadors tornen a l'activitat, Xavi-Piqué serà baixa per molèsties al soli, el Tata confia en recuperar les bones sensacions,..." i qui dia passa any empeny. De debò, què passa amb la nostra premsa? no ho entenc.

Semen-up dijo...

Meravellosos, com sempre, els gags d'ahir del Crackòvia:
1) En Tata convertint-se de mica en mica en Reijkard (o com es digui)
2) En Núñes i en Gaspart revifats demanant "Bartu demissió" i cantant una cançoneta relativa a que els 80 han tornat i que aquest és el destí del culé: patir, patir i passar-ho malament...
Doncs aquesta és la sensació (o la realitat) que tenim, no? Desprès d'uns anys gloriosos, increibles,i penso que irrepetibles, es torna al que ha sigut sempre aquesta casa de barrets...

dekkard dijo...

Buen post.


Ser directivo de la nike, no garantiza ser un entendido en fútbol. al igual que fabricar arroz brillante no garantiza el ser buen cocinero.

General Fórceps dijo...

Gràcies per les reflexions, de les quals en prenem tots bona nota.

Xavi Torres, a RAC1 essencialment, està sent el líder de tot el moviment.

És un tío a qui respecto, em sembla displicent i un talibà, però pel propòsit que ens ocupa, està sent realment d'un gran ajut.

Rafadalton dijo...

Molt bo, poc a afegir. No tenen importància els detalls omesos.

L'única cosa bona de l'assumpte és que Rosell quedarà com un president vergonyós que va sortir per la porta del darrera.

@Guillem
Tots els que més o menys tenim accés a alguna informació d'aquí i d'allà sabem que en Neymar, adaptació al joc a banda, ho està donant tot a les activitats extra-deportives nocturnes.

Els fitxatges brasilers son molt arriscats.

Anónimo dijo...

Xavi Torres a Cat. Ràdio, no a RAC1.

Rai

KiM dijo...

Gran Post. Torna el millor Fórceps.

Com amb tant poc temps, es poden poden destruir tantes coses.

Trist.

General Fórceps dijo...

Acertes, gràcies.

jopasso dijo...

Per posar a continuació del post de la larva qatarí,i així tenir el millor resum del que ha estat, està sent i quedarà com el pitjor grup de dirigents que ha governat el nostruclup

Anónimo dijo...

Gran post.
Per feina he conegut bastanta gent que ha heretat l'empresa o el patrimoni del papa o està en ello.
Sempre els he classificat en 2 grups: els qui n'estan contents, no s'amaguen i ho disfruten i els qui comencen a generar un complexe que no els deixa viure per tal de demostrar que estan allà pels seus mèrits propis i que són molt més llestos que la generació anterior.

Aquests segons gairebé SEMPRE acaben malament.

I això és el que li ha passat aquesta junta. Ells havien de demostrar que ho podien fer encara millor i de manera més barata.
Fotem al Pep i ens inventem al Tito, al Roura i al Tata.
Que tothom mira Messi? doncs tranquils que fitxem al nou Di Stefano i ens passem per l'arc del triomf el procés d'adaptació que altres van passar a Eindhoven, La Corunya o Paris.
I així amb l'estadi i amb tot.
I encara que no ens ho creguem hem entrat a una época on en David es pot carregar a Goliat bastant sovint. Amb les preferents, amb clàusules terra, amb interessos abussius i amb enginyeries negocials de primer d'aprenents de tauró.

Som els més llestos, portem un crack brasiler que ho petarà directament, i a sobre ens ha costat 57,1 i punto quan el madrid en volia pagar més de 100. Som o no som la polla?


Posi.

Iceman86 dijo...

ouuu yes!!! gran post mi general

kark dijo...

Que placer volver de vez en cuando. Gran post!

General Fórceps dijo...

Gracias a todos, coñ.

Ahora hay que ir convenciendo al papa i als coneguts de que hay que votar lo que hay que votar.

Lenny dijo...

Espectacular.

Inti dijo...

Ooooooh.

Com m'agradaria poder argumentar amb aquesta fluïdesa, cabronàs. Al post li dono el doble valor de dir veritats com punys i de fer-ho des d'un pedestal que no ha simpatitzat mai amb 'els altres'.

Felicitats, brivall.

Edu dijo...

Cuanta maldad.... Atizas con tino
Todavía recuerdo tus palabras cdo el año pasado nos desplomamos
"Témome que no es una cuestión de edad"
Pues a ver quien paga ahora la fiesta,a ver como reconstruimos esto.....
Yo también confío aún en Neymar, ha de ser bueno por pelotas

maccacus dijo...

GRANDIÓS post.

I, com diu el gran Inti, tenint en compte que no es pot dir que l'autor sigui, precisament, un laportista, encara té més valor.


Salut!

La verdadera historia de la rivalidad Barça-Madrid

Seré conciso. H ay cientos de libros que cuentan esto en 400 páginas. Yo lo he hecho en dos, o sea que las gracias me tendríais que dar, ing...