miércoles, 25 de septiembre de 2013

Váyase a su país

Mi santa sale a correr cada mañana por el paseo marítimo, a las 7, puntual como un minipimer.
Se trata de un paseo marítimo plenamente peatonal durante ese vector, y alejado de la via pública unos 50m. El típico paseo marítimo que está imposible de niños, viejos, ciclistas, skateboarders, parejitas y runners todos los fines de semana y muchas tardes hasta Noviembre.
A esa hora de la mañana empero, hay sólo los 4 corredores vocacionales/inestables emocionalmente y los tres tíos con perro que aún no han perdido el trabajo. Ni el Tata, vamos.

Huelga decir que ningún vehículo motorizado transita por ahí con una excepción: los Mossos.
Ni la Policía Local ni la Nacional pero sí los Mossos. A esa hora de la mañana, y lo sé por experiencia, se dedican a empurar a aquellos que llevan el perro desatado en una playa desértica a una hora intempestiva. Unos €175 si me falla la amnesia. Este detalle ya dice mucho sobre la priorización de nuestro amado cuerpo.

Hoy sale mi santa, 7:03, tap-tap-tap-tap.
Por una callejuela (peatonal, claro) perpendicular al paseo entra, como tantas otras mañanas, el Passat de los Mossos. Se sitúa por delante de mi santa, transitando a unos 5 Km/h, y obviamente ocupando todo el ancho del paseo (unos 4 metros).
Inmediatamente resulta desagradable a mi señora -que se está dejando los huevos corriendo- el pernicioso hedor del Diesel, y ella les hace un aspaviento de que se aparten. A la tercera la ven por el retrovisor, se apartan, paran, abre la puerta la conductora –bloqueando así el paso a mi santa- y le inquiere:
-¿Qué problema tiene?
-Que me estáis echando el humo en la cara en una avenida peatonal (mi santa tiene un fuerte acento de fuera)
-Estamos aquí patrullando, que en el paseo hay mucho crimen.
-Pues le aseguro que hace 10 años que vengo aquí cada mañana y a esta hora no hay ni crimen ni gente. En cualquier caso, esta avenida es peatonal.
-Pues si no le gusta, váyase a su país.
Mi santa hace un ademán de ‘a la mierda’ y sigue su tránsito, seguida a 4 metros durante todo el trayecto por la dotación de los Mossos.

Este es el país que dejamos a nuestros hijos, así es como hemos dejado que se pudra el cuerpo de los Mossos; poco más a añadir.

Ya sé que muchos podrán aducir que se trata de un caso de imbecilidad aislado pero tras 10 años de relación con ellos, lo que me parece aislado son las ocurrencias de sentido común, humanidad y buen hacer.

15 comentarios:

vipeldeu dijo...

fills de puta. que fills de puta

Uri Bruguera-Burriac dijo...

La debilitat d´alguns Mossos a molestar el génere femení està més que probada. La teva dona una víctima més. Entre altres coses els hi encanta parar a altes hores de la matinada cotxes on va una noia/es mones tornant de festa per vacilarles. En conec varis de casos similars. Jo sóc de l´opinió que s´ha d´intentar saber per la matrícula qui eren els perles i queixarse als superiors,funciona.

tresblau dijo...

Ja m'ho dic jo, bentornat. He repassat alguns posts que tenia pendents, per la feina i averies no he disposat de PC i estava molt out. Ei, i s'està bé.

Tema Mossos i altres autoritats policials. Només podem discutir per persones/individus o el cos en general.
Persones; hi ha de tot com per tot. El cos en general, respon a directrius dels superiors+polítics.
He treballat a prop de les forces de seguretat i aquesta és la simple realitat. Belles persones o imbécils tenen cabuda en un cos policial, com en les caixeres d'un Mercadona o en Can Brians.

I no nego el passat i el que diu Uri, que passa i passarà. Però com diu l'amic val la pena fer una queixa si hi ha fonaments per fer-ho. Realment fa mal, i en Mossos sobretot que són molt aprensius en tema d'imatge i educació envers el ciutadà. Salut.

vipeldeu dijo...

collons tresblau!!! hola!

tresblau dijo...

Hola 10!! Ja som per aqui. Anava llegint alguna cosa solta de tant en tant per mantindre la flama i el caliu humà que doneu.
Però si que he tingut problemes sobretot tecnics per poder estar al dia. A la feina els ordenadors estan capatats i no podia veure res.
A casa ja tinc nou PC, sense ser una meravella m'he actualizat 10 anys. Content.

General Fórceps dijo...

Bentornat tresblau i gràcies pels comentaris a tots.

Probablement el més irritant és que estiguin a les 7am empaitant gent que porta gossos deslligats. Lo altre ja és més un tema d'estupidesa.

Copde dijo...

A les comissaries territorials el grau de subnormalitat que hi ha a qualsevol cos de seguretat és bastant elevat. Jo també he treballat a prop dels cossos de seguretat (per si no ho coneixeu, al carrer Lleida, número 28, hi ha la sala d'emergències de la ciutat, amb mossos, bombers i urbans) i t'adones que on teòricament hauria d'haver-hi gent assenyada hi ha borderlines a dojo.

Exemples, milions: des del pare de la Carme Chacón, bomber de la sala d'emergències (ara jubilat) que quan sa filla tornava de Madrid amb el nét es demanava la baixa i deixava tirats als companys fins als membres dels UPAs (antiavalots) creant foros i perfils a facebook amb clars comentaris nazis.

També hi ha gent bona i responsable a la seva feina. I també hi ha exemples: el sotsinspector Haro, de la Guàrdia Urbana, ha aconseguit, amb els plans de gestió de trànsit de la ciutat, reduir entre un 8 i un 10 per cent cada any la sinistralitat a la ciutat amb excepció d'un segment de vehicles i conductors: motos de 125 conduïdes per gent que només té carnet de cotxe (llei que es va treure Zapatero de la màniga i que qualsevol expert en trànsit s'adona que és una barbaritat).

Potser l'únic consol és saber que aquest inútils de mossos mai arriabaran a res. Per arribar a oficial dels cossos de seguretat has de tenir com a mínim una diplomatura universitària. Aquests, segurament, són una panda d'inútils que no ho aconseguiran mai

Uri Bruguera-Burriac dijo...

Agafant el fil de l´amic copde he de dir que els alts càrrecs de Mossos que conec son gent molt escrupulosa amb les formes i l´imatge que donen per això comentava que quan ens trobem amb aquests casos de merda fem l´esforç d´eabrinar qui son i queixarnos.

KiM dijo...

Doncs a mi el màxim responsable dels mossos, en Manel Prat, el trobo un personatge sinistre. I confirmat per un conegut que és periodista que l'ha hagut de tractar pel tema Quintana.

Per la resta, molt d'acord que fills de puta n'hi ha a tot arreu. La distribució de capullos en tots els àmbits i geografies és molt uniforme.

JoanCG dijo...

I dit tot el que ja s'ha dit i amb el que estic totalment d"acord, afegeixo que els tics del uniforme, i si és amb gorra encara més, son una constant històrica.

DavidG dijo...

en JoanCG encontrareis la verdá...

son así los cuerpos de seguridad del estado este o aquel

Nat dijo...

Kim, ara he vist el comentari sobre en Manel Prat i discrepo. Fa molts anys que el conec, hem treballat junts molt de temps, conec i treballo amb la seva dona i t'asseguro que el Manel és de tot menys sinistre. El lloc que ocupa no és gens fàcil i està envoltat de conspiradors.

KiM dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
KiM dijo...

M'acaben d'avisar que havia sonat el telèfon dels al·ludits a Can Forceps.

Nat, segurament tinguis raó perquè tu l'has tractat i jo no, i és cert que la posició que ocupa no ha de ser pas fàcil (deu rebre de tots els costats), però jo parlo de la imatge pública que projecta. És només una percepció, molt probablement esbiaixada pels mitjans de comunicació, però a mi no em genera confiança.

En resum, en el meu índex "Aniriadebirresamb", Manel Prat estaria a la cua. Abans, vaig al logopeda amb la Irene Rigau.

Nat dijo...

El Manel és un bon tio, un catxondo, però no pot projectar aquesta imatge. I la Irene Rigau, una altra catxonda.

La verdadera historia de la rivalidad Barça-Madrid

Seré conciso. H ay cientos de libros que cuentan esto en 400 páginas. Yo lo he hecho en dos, o sea que las gracias me tendríais que dar, ing...