miércoles, 26 de febrero de 2014

La oruga qatarí y el capullo del cual sale

Leyendo anoche con atención los comentarios [gracias sinceras] me vinieron a la cabeza un par de cosas, la más prominente de las cuales era la desafección.
Una desafección que en mi caso empezó cuando Rosell ganó las elecciones (a pesar de no avergonzarme reconocer que siempre experimenté notable rechazo hacia Laporta), se agigantó con la marcha de Pep (a pesar de no avergonzarme reconocer que no sólo fui escéptico ante su llegada sino que me pareció una cagada colosal), y se descontroló con el ‘Nadal a tres bandes’ Roura-Tito-Martino.

Antes de ser investidos presidentes, me llegaron de fuentes fiables (y cualquiera que esté medio conectado habrá oído cosas similares) informaciones descorazonadoras sobre gran parte de la junta. ‘Professional lliberal català’, ‘societat civil’ que de civil no tiene nada; en definitiva, los títeres de la ya conocida, casposa, decadente y agonizante elite financiera catalana.

Pero eso ya lo sabíamos cuando fuimos a votar. Seguramente lo más atroz que hayan perpetrado, aun habiendo invitado a marcharse a un tío con cáncer que era más que un lateral por lo mucho que significaba (y significa), fue la maravillosa mutación de la oruga Qatar, primero una fundación (ya me dirán de qué), y luego una maripósica aerolínea; primero una pegata en la camiseta, luego todo el estadio decorado con motivos qatarís.

Esto es insultante, la verdad, una plausible demostración de la ausencia TOTAL de escrúpulos y, sobretodo, de inteligencia. Me da que la mano de Darth Freixa, el más tonto de todos y el que tiene una percepción de sí mismo más alejada de la general, tuvo mucho peso en la absurda e insultante transición.

No entraré en las mil-y-una barrabasadas y tropelías de esta junta regida por capullos, pero sí quisiera hacer la reflexión final alrededor del ‘fet diferencial’ del Barça: LO HEMOS PERDIDO.
Antes, pues mira, éramos de los pocos clubes de fútbol no S.A.D., no llevábamos propaganda en la zamarra, el socio estaba muy implicado en el día a día, teníamos una imagen de club bastante excelente internacionalmente, y éramos una cosa bonita y diferente. No querría caer en el chauvinismo de creer que somos mejores que nadie o representamos valores mejores que los de otro, pero sí que idiosincráticamente teníamos un encanto.

Yo ya no lo veo.
Más allá de las mil razones ya sucintamente enumeradas (por Perearnau por ejemplo) que explican nuestra desafección, hay un sol que nunca se pone: el de los Qataríes. Entregar la imagen del club y el presupuesto de club a esta gente (lo mismo diría con Dubai o Emiratos o sus muelas) es una cagada. Es el contrario PERFECTO a lo que este club es. Vendernos a los moros (me permitirán el uso peyorativo) por un plato de lentejas es algo absolutamente inadmisible.

Si no estamos para ganar UCLs que así sea, si ni LG ni Google ni IBM ni British Airways ni nadie quiere anunciarse en nuestra camiseta vayamos sin publicidad, pero lo que no podemos hacer es vendernos a esa gente. Necesitamos la pasta, yo lo entiendo, pero con esa gente no.
Espero que en las próximas elecciones alguna candidatura fuerte enarbole la supresión total de la basura Qatarí de nuestro club para siempre tan pronto expire el contrato vigente.

A la mierda con ellos.

28 comentarios:

HRubesch dijo...

totalment d'acord, poc més a afegir.

I de quina manera ens ho han colat, fàstic.

Per cert, Freixa és un mindundi, ni societat civil ni polles, no és ningú. Quanta mediocritat.

Uri Bruguera-Burriac dijo...

Bon dia Fórceps,

d´aquesta colla d´inútils el que em va fer més mal va ser el cas Abidal, en aquell moment s´em van caure els collons a terra i si em trobo algun d´ells davant, Zubi i Tito inclosos, no responc.

Tema Qatar fa molt de fàstig, i costarà molt tornar a tenir la imatge de club especial dels darrers anys. La combinació Pep-Unicef-Messi-Títols era un cocktail brutal i feia que un % molt alt de gent imparcial del món es fes del Barça o ens miresin amb simpatia.

Malos tiempos para la lírica, esperem que el soci sàpiga triar millor en les properes eleccions i rebertim això.

Visca el Barça!

DavidG dijo...

lo primero es agradecerte que resumas fantásticamente lo que muchos pensamos

yo como tu no confiaba en pep y tuve reproches hacia Laporta

con el paso del tiempo, como pasa en muchas cosas en la vida, te das cuenta q la valentia y el criterio en la toma de decisiones no tiene precio

y como dice Uri...Visca el Barça

Fingolfin dijo...

Molt bé Forceps ahir i avui. Sempre genuí.

Fanjal dijo...

De acuerdo con todo, pero por favor no me confunda usted a Perarnau el bueno con Perearnau el lamesuelas beso negro griego 20€.

stoitxkov dijo...

Contracte amb Qatar=150 milions d'Euros, Operació Neymar (traspàs + salari)= 150 milions d'euros.
La pèrdua d'imatge i el fet diferencial no té preu.

Anónimo dijo...

TOP. Hi afegiria que l'enginyeria financera de Faus dient des del minut 0 que Sala-i-Martín va deixar un forat, no s'aguanta per enlloc veient les sumes fins a l'infinit de N&N que cada dia es van acumulant.

Pipty

General Fórceps dijo...

@Fanjal:
Era un guiño, POR FABORTTTT!

AxL dijo...

Sí a tot.

I afegeixo que em fot llàstima i fàstic estar en un país (i vull dir Catalunya) on els mitjans fan i desfan com volen. Aquí els pollastres de la Rostisseria Lolita poden ser un escàndol de portada i en canvi Aliantos o Viagogos ni existeixen.

L'últim cop la pinça de la dreta (Godó) i l'esquerra (Grupo Z) en contra l'indepe Laporta. Amb tocs de TV3 com els canuts i altres venuts.

Tornarà a guanyar els qui ells vulguin. És descoratjador.

Teacher dijo...

Brillant, as allways. M'he permès reproduir-ho al Yoya, brivall.

Teacher dijo...

Ei, era l'Inti amb un compte de la parenta.

cipotal dijo...

Pos a la mierda, si senyo!!!! Tenim el club segrestat per una banda de mediocres d'ESADE i uns jeques Qataris.

Anónimo dijo...

De tot plegat el que més em fot és el tema boixos nois. recordo que al 2003 donava per bo el mandat de laporta si erradicava aquella gent del nostre estadi encara que les nostres celebracions seguissin sent per entrar a la champions a l'últim minut.

Aquesta junta ha fet més o menys el que esperava d'ells (sí, yoya) però penso que el remarcable en la seva actuació han estat dos trets que els han guiat: ser uns acomplexats i uns covards.

Uns acomplexats per l'herència rebuda. El seu guió era arribar al poder al 2008 amb un equip desfet i una junta assenyalada com la pitjor de la història. Però el fer que del 2008 al 2010 escrivíssim una de les millors pàgines de la nostra història han fet que no se sentissin com a seus molts dels nostres millors actius.
Per aquest motiu no han sapigut gaudir dels èxits durant el seu mandat (wembley'11, la la lliga, el millor entrenador, etc..) i hagin estat obsessionats en remarcar el seu segell i mèrit (la millor liga de la història, tito supera a Guardiola en todas las facetas, nosaltres hem robat el nou Di Stefano al Madrid...).
I uns covards. Tenen tanta por a cagar-la que sempre han de buscar excuses o subterfugis.
Odiaven a Cruyff però es van declarar els més Cruyffistes del món mentre parlaven de que no podia tenir un càrrec que no apareix als Estatuts (fals) i qüestionaven a la seva Fundació.
No tragaven Guardiola però s'inventaven que els unia una amistat de 20 anys i que volien que fos el nou Fergusson i per darrera li recordaven que el dia que perdessin estaria sol. Ni anant a 6 mil km el van saber deixar en pau (però sempre mitjançant els seus altaveus).
Li carregaven el mort de la no renovació de l'Abi al Tito i les seves raons tècniques i anaven escampant d'amagatotis que podia morir en qualsevol moment si no es retirava.
Volien vendre tota la imatge del club a Qatar però s'excusaven en q ho feiem a una Fundació que era vital per "la investigación de células madre".
Signaven amb els boixos però deien que si els Mossos no donaven l'Ok no entrarien, i quan els mossos es posaven farrucos els hi venien entrades a 10 euros...
I així un llarg etc.
Ho tenien tot de cara però els seus complexes i la seva falta de valor han fet que no n'encertessin ni una d'important.
El pitjor és que dubto que ni serveixi de lliçó.

Posi.

General Fórceps dijo...

oh, quin gran comentari, posi!

General Fórceps dijo...

Llegits tots amb suma atenció, la pregunta que tinc es:

La culerada té aquest mateix sentiment o som els 5,000 de sempre al twitter que ho veiem així?

Què es diu pel carrer?

Sic dijo...

1. Els problemes que es veuen al camp són els mateixos que ja s'intuïen en els darrers 4 mesos del Pep. No hi ha res a fer.

2. M'he buidat amb tant esnobisme blaugrana. M'ho miraré tot plegat passivament i que passi el que la providència cregui oportú. I si ha de cremar Roma, que cremi!

3. Jordi Cases, part de la facció més cancerígena del barcelonisme, qui es va envainar una moció de censura a l'octubre, està ara al mateix costat que jutge i fiscal socis del R.M., qui sap si amb Floren a l'ombra, i Manos Limpias, de moment. Perquè aquí hi fotran cullerada tots... tot el MadriT.

Anónimo dijo...

El carrer diu: Guardiola? nunca he oído a Rosell criticar a Guardiola, ans al contrario!
Messi? a ver si suda más la camiseta.
Madrid nos persigue porque hemos juntado a Neymar i Messi, Di Stefano y Kubala titu!
Ya toca no mojarnos los días de partido.
Sí, algo turbios sí que son pero no choricean como laporta ni nos avergüenzan cada dos por tres.

Posi.

HRubesch dijo...

un dels sentiments que detecto al carrer, que més mal em fa i que no és gens aïllat és que Guardiola és traidor i mala persona. Va deixar el FCB tirat quan li va semblar i va tractar fatal el Tito.

Fins i tot, una persona bastant propera a un conegut editor i tertulià, m'ha confessat que Guardiola té entre cella i cella fer-se amb la presidència del FCB, quasi de manera piscòtica, i que és capaç de fer qualsevol cosa, encara que perjudiqui al club per enfonsar la directiva actual. I això em va arribar a l'octubre passat, quan anàvem primers i tot bufava de cara.

Anónimo dijo...

El carrer llegeix els diaris i veu les TV del régim Godoista, no hi ha res a fer i no som 500, som 300

General Fórceps dijo...

Entenc. Ho veiem igual.
Fructífera discussió, gràcies a tots.

Demà més.

Anónimo dijo...

Al món que vivim no em molesta tant obtenir pasta de Qatar com el fet que sigui tan poca pasta. Quicir que si t'has de vendre l'ànima, com a mínim que et paguin raonablement. Les xifres relativament baixes d'aquest patrocini ple de mentides com bé dius és el que més m'iriita i em fa desconfiar dels interessos reals de l'operació.

Rai

Anónimo dijo...

Quant a la desafecció, veig també dos aspectes aparentment contradictoris: guanyar tant no és bo i, aterrar de forma tan bèstia després d'uns anys tan gloriosos, encara menys.

Aquesta directiva mísera i venjativa no ajuda gens, tampoc.

Rai

Edu dijo...

como dice Posi, la gente se fía aún de las portadas del sport o del mundo vomitivo, mi compañero de asiento (socio legítimo, no como yo, que pago por el asiento de su hermano) odia a Laporta, no ha criticado en exceso a Rosell, y es uno de los 35.021
de todos modos, es obvio que esta junta se va a tomar por culo en Junio, la duda es ver quien viene, y lo más importante de todo, ver a quien le dan el timón de la nave
Fórceps cabrón estás que te sales

stoitxkov dijo...

Som "los chicos del chat" com ens va anomenar el Rosell, si la nostra opinió general fos majoritària Sandro no hagués arribat ni de conya a la Presidència i menys amb l'aclapadora majoria com ho va fer.
Malauradament els mass media continuen creant opinió en el populatxo i personatges com Nolla, Casanovas, Vehils, Dagoberto o Perearnau són alguns dels qui creen aquesta opinió.
Jo també he escoltat que Guardiola és l'enemic pesseteru, cert run run sobre Messi, sobretot després de la derrota contra el València (on va rebre alguns xiulets al Camp Nou).
Al final dependrà de que la piloteta entri. De totes maneres, es presenta interesant el referendum del 5 d'Abril.

jfre dijo...

Leidos los dos post de este tema t solo puedo decir: ESPECTACULAR.
Ayer mismo tuve un pequeño rifirafe en Fb con dos familiares por recomendar la lectura de estos posts. Si, mi familia dando carnets de buenos y malos barcelonistas, al igual que las publicaciones que ellos leen y que es su unica entrada de info acerca de lo que hay. O sea, mierda.
Si la unica fuente de informacion es el medio oficialista y con intereses en el tema, pues la falta de contraste te vuelve un borrego.
Solo digo que cada vez estoy mas triste, mas jodido. Nada mas.

Fanjal dijo...

El comentari d'en posi m'ha fet pensar que durant tot el mandat Rosell, totes, o gairebe totes les decisions de la directiva s'anunciaven començant per "ens veiem obligats a" o "hem hagut de fer X per salvar el club". Això es un síntoma de baixesa intel·lectual i moral a mes de demostrar la manca de qualsevol planificació o aspiració més enllà dels seus negocis particulars i l'aniquil·lació del Laporta president.

Tinc molt present l'speech d'inauguració d'en Bartomeu president, quan va dir que "som un grup de gent que GAIREBE sempre hem posat el club per davant dels nostres interessos".

GAIREBE.

I es exactament aquest el problema. L'establishment català, secció "pont-aeri" mai ha vist el Barça com un actiu del nostre pais o de la nostra ciutat, mai han pensat que el Barça havía de ser un club exitós, ni tant sols havía de ser un referent moral. El club només existeix perque ells enviin als seus joves a jugar a les categories inferiors, per que els seus hereus vagin a la llotja i per fer negocis amb les elits espanyoles. La seva finqueta.

I no ens enganyem, per fer tot això, ser el millor club del món de vegades es fins i tot incómode.

Com pots ficar els teus amics a la llotja si dia si, dia també hi tens el mes sel·lecte de l'esport mundial, artistes, polítics de renom, etc? Que vol dir que el meu cosi Borja no pot anar a a llotja per que ve un tal Kobe Bryant?

Com puc fer negocis amb Madrid si cada vegada que hi jugem els pintem la cara i els pixem a la boca? Queda lleig. Cal que siguem un bon punching ball, un bon subdit, tinguem seny, siguem mesells, covards i "catalanes pero abiertos"

Mentrestant les nostrades families poden presumir al club de polo de "el Messi li va signar una samarreta al nen" o "que simpàtic el mulatet aquell, com es diu, el Neymardinho, vam anar a recollir en Jordi al camp i ens el va presentar".

"Que com anem a la lliga? Ay no se, suposo que com sempre no? A veure si aquest any si eh! Pero sense passar-se, que el Florentino es amic de la familia"

Fàstic infinit.

jfre dijo...

Me quito el sombrero, mucho nivel en los comentarios estos dos dias......El FCB saca lo mejor y peor de todos nosotros, en el mas amplio sentido de la palabra. Chapeau.

Unknown dijo...

Como trabajador de British Airways insist efusivamente en esponsorizar el Barca en cada reunion con un ente "senior". Sigue sin colar.

Para mi, que he dejado mi vida por el Barca desde que naci (vease ir a finales de champions SIN ENTRADA solo para estar en el meollo) y nunca fue soci por motivos puramente economicos el ayor insult es la restriccion a hacerse socio.

Sandro Rosell puede ser socio y yo no. No hay por donde cogerlo.

La verdadera historia de la rivalidad Barça-Madrid

Seré conciso. H ay cientos de libros que cuentan esto en 400 páginas. Yo lo he hecho en dos, o sea que las gracias me tendríais que dar, ing...