martes, 27 de noviembre de 2012

Final thoughts -by Mariscal Tro


Agradezco al capitán su gentileza para publicar en su blog.
 
Como alguno ya sabe tengo otro blog pero siendo de meteorología como es, no puedo entrar en el jardín de la política.
Me interesa elucubrar sobre el resultado de las Elecciones al Parlament de Catalunya celebradas justo después de la Jornada de Reflexión o "reflex"  o sea anteayer.
 
Mi primera reflexión es que los que aparecen como ganadores han perdido, y a la inversa los perdedores ganarán (a la larga). Madrid, o bien parte de los residentes de la ciudad del Manzanares no se ha enterado de nada.
 
Todo el proceso desde el 11 de setiembre hasta el 25 de noviembre, desde el altiplano o meseta se ha visto una película que jamas alcanzaron a entender.
No ha habido ni iluminados ni mesías. Nadie se ha aborregado. La idea independista no nació con Artur Mas.Hay que retroceder más de 300 años para intentar conocer la historia de los sentimientos de los catalanes. He visto y leído mucha televisión y prensa en estos últimos meses.
La caverna del altiplano ha vomitado toneladas de bilis sobre Artur Mas y la inconsciencia de los catalanes. Los atributos de nazi y dictador se han reiterado hacia la persona de Mas. No soy un entregado a la causa convergente, no tengo ni carnet. Me parece una formación solvente y derechona, y le sobra Unió Democrática de Catalunya. Durán i Lleida va siempre con el freno de mano puesto y es un mal compañero de viaje a la hora de asumir riesgos. Repito Unió si no cambia sobra, o al menos Durán i Lleida.
 
Herrera y su Iniciatva per Catalunya mantiene su mensaje intemporal, y siempre anti CiU.
Otros partidos como el PPC y su rotunda Alicia, o Ciudadanos con Ribera están embriagados por un éxito,"su" éxito que incluso en el caso del último le ha llevado a pedir la dimisión de Artur Mas. Recordemos que es quien de largo ha recibido mas votos ( más del doble que el segundo o sea ERC) .Convergència ha perdido eso sí 11 escaños, pero ahora me parece un mal menor ya que :
 
a) El poder y los recortes "queman" a quien lo ostenta. La crisis está  siendo nefasta para todos.
b) Las sistemáticas quemas y ataques desde Madrid han erosionado la imagen del proceso.
c) Para algunos,el proyecto independentista era algo parecido a un suicidio y algo nuevo para CiU.
d) Para otros había el peligro de que Mas perdiera pistonada a lo largo del proceso; era un peligro a evitar.
 
La segunda fuerza ERC ( Esquerra Republicana de Catalunya) tiene una posición clave .Creo que su futuro ideal pasaría por un trabajo conjunto con CiU. Junqueras debe tener sentido de país y no caer en la tentación soberbia de ir por libre.
ERC tradicionalmente independentista (no como CiU) debe aprovechar sinergias con CiU y no intentar una arrancada en seco. Las otras fuerzas PPC y PSC no creo que se asocien para nada. Cup la nueva fuerza joven y emergente podrá colaborar y asimilar conocimientos y experiencia de los dos mayores ( CiU i ERC). Mas necesita además asistencia y poca gente enfrente y sí a su lado.
 
Si Oriol Junqueras va lo suyo ( liderar la oposición)  y no quiere ser el buen hermano de CiU ya tendremos el problema sobre la mesa. Por el contrario la fuerza y contundencia de ambas fuerzas unidas sería una imponente herramienta para conseguir lo que sea y donde sea.
 En el primer caso se agotarán las reservas de cohetes en Madrid. Y si no al tiempo.
Y por favor menos triunfalismos y euforias... faltan meses para que se escriba la última página de este libro.
Gracias por la lectura y esperemos un par de semanas.
 
Saludos.
 
Mariscal Tro

18 comentarios:

PENELOPE dijo...

Me he negado a leer/escuchar ningún análisis de lo ocurrido por parte de periodistas.

Esto es un bálsamo, Tro, de verdad muchas gracias.

Nos hemos dejado (o al menos yo lo he hecho)influir por el vocerío y los aspavientos que vienen desde Madrid, pero es cierto, la realidad es la que es primera y segunda fuerza son soberanistas. Juro que jamás enteré los resultados conseguidos por el PSC, bueno sí, aquí tu retoño tiene alguna teoría al respecto jaja.

Quizá lo que más me ha dolido ha sido ver indepes alegrándose del "descalabro de Mas"...pues vaya para una vez que alguien tiene los c... de plantar la cara que ha plantado, de aguantar los ataques que ha aguantado por intentar dar voz a los que salimos el 11S . Poqueta visió de país,nens, molt poqueta..porque no pierde Mas, perdemos todos, perdemos fuerza todos.Y con esto no quiero decir que el único adalid de la independencia sea el sr Mas.Pero lo primero era ser fuertes aquí con un lider que tenga un buen discurso para plantar cara.

Esperemos y confiemos en lo que dices,ERC y CiU se han de coger de la mano e intentar darnos voz, porque somos mayoría, le pese a quien le pese.

General Fórceps dijo...

Bueno; ahora se verá si miran por el interés del país y de la mayoría de los votantes o por sí mismos.

Cualquier desenlace diferente a un pleano acuerdo con todas las consecuencias a la mayor brevedad será una decepción y retratará a la parte que se haya negado a coger la mano de la otra.

Hay que hacer concesiones por el bien común.

Ant. dijo...

Totalmente de acuerdo José María. Amb veu de Domingo Balmanya (DEP).

Les meves impresions (tocho below):

- Crec que Convergència s'hauria de desfer d'Unió o que Unió canviés algunes coses, començant pel Duran. De qui, per cert, m'han dit que és un cràpula de collons. Alguna cosa bona havía de tenir :-)
Ah, i al responsable de marketing del partit li hauríen de tallar les mans. Aquella foto de'n Mas endiosat...

- He descobert a en Junqueras. No el coneixía i m'ha agradat molt. Clar, didàctic, sense embuts però educat... Va ser la meva elecció a l'hora de posar la papereta :-) Ara només cal que sigui conseqüent, lo qual no vol dir que hagi de baixar-se el pantalons o aferrar-se a una poltrona. Al contrari. Ha de vigilar que en Mas compleixi la promesa del referèndum amb una pregunta clara. Res d'eufemismes com lo de l'estat propi. Se'n diu I-N-D-E-P-E-N-D-E-N-C-I-A, així, lletra per lletra, encara que a alguns no els agradi sentir aquesta paraula. I que a la vegada li faci veure de la necessitat d'un canvi social i polític, però sense voler imposar el seu programa.

- Espero que els independentistes de formacions com ICV, SI, i d'altres, estiguin contents. En Mas ha perdut molt, però ells molt més. Si algú ens ha de portar al procés cap a la independència només pot ser ell. Acompanyat per d'altres, però bàsicament ell. Anar a carregàr-se'l amb més virulència que la propia Camacho és d'imbècils.

- En Joan Herrera te menys carisma que un calamar. I a més és un puto plom amb el seu rotllo de sempre. No entenc com ha guanyat escons. S'ha de ser molt debot per votar algú així de "soso" i pesat.
Segur que quan arriba a casa el primer que li diu a la dona és "estic en contra de les retallades i bla, bla, bla..."

- En Ribera està agilipollat. Encara recordo la cara de la periodista de TV3 quan en Ribera anava dient que demanaría la dimisió de'n Mas i que si no dimitía li posaría una moció de censura. La tía li pregunta que amb quins suports comptaría per fer això, perquè, és clar, amb 9 escons... (per no dir-li piltrafilla, directament) i el tío dient que era igual, que ells li fotríen la moció de censura.
Suposo que havía begut massa cava.

- Els sociates necessitaran 4 anys per trobar algú amb un mínim de cara i ulls. Com es despistin la penya pirarà amb el nou partit de'n Maragall i hauran de canviar-se el nom per PSBL (Partit Socialista del Baix Llobregat). És l'únic que els quedarà.

- No pot ser que et presentis a unes eleccions serioses i surtis celebrant 3 escons amb una samarreta negra, cutre, plena d'enganxines i amb pinta de no ser amic de la dutxa diària.
No cal posar-se camisa i corbata. Però tampoc cal anar fet un sorjes per demostrar que ets més radical que ningú.

- Espero que els catalans NO fem com sempre, és a dir, cadascú fent la guerra pel seu compte encara que tinguem un objectiu comú. Això ens debilita i dona força als espanyolistes.

Ant.

Mariscal Tro dijo...

Parece confirmarse que ni PSC ni PPC entrarán el el juego. ERC no está muy por la labor de formar Gobierno con CiU. O sea que ERC actuará como oposición.
ERC parece dispuesta en colaborar en casi todo con CiU. Unió puede seguir siendo un lastre ya que Durán vería con buenos ojos una entente CiU-PSC (increíble para mí).
Los demás GIGANTES minoritarios siguem embriagados y pidiendo ladimisión de Mas ( incluso el winner Navarro la pide ).
Gush what a country!

Anónimo dijo...

UMM!!
Meses?
Faltan muchos, muchos, muchos, años para el final "deseado" de CiU.
Contaminación de Madrid?
Seguro. Pero alguien todavía duda del 3%, la corrupción y la ineptitud de todos ellos?
ERC en el gobierno? Después de ser uno de los mayores factores para vernos en esta situación dejado por ellos, ahora hace 2 años.......no sé......como no sea para tapar más mierda.

Por cierto, descalabro de Más, pero; donde está Pujol jr? no se le ve tanto en la foto últimamente.....ah....que hay que preservarlo.......o está arreglando temas antes de 4 días??

Simplemente, sin acritud, si todo el mundo tiene de todo menos "nosotros" los catalanes , no será que los "tontos" somos nosotros??

slds

Indy

JoanCG dijo...

Això serà llarg i es farà llarg, Mariscal, però com deia un mitjà estranger que ara mateix no recordo, la idea/objectiu del Estat propi ha arrelat i s'ha instal·lat per a quedar-se, i el que és més significatiu, entre gent que mai s'ho havia plantejat, i jo sóc un exemple.

Ho farem pitjor o millor, serà més curt o més llarg i hi hauràn més o menys entrebancs, però crec que el camí es ja irreversible i Espanya ho sap, encara que es faci el boig.

Gran post, Mariscal!, i sentit.

Temps inestable i amb vents de ponent.





JoanCG dijo...

Volia afegir una cosa.

Fa un parell d'anys, fent un mini-tour amb gent del RACC per la vella (i bella) Europa central, vam parar un mati a Bratislava. Una yaya, culta i molt simpática, ens va fer de guia pel centre històric i, sabent que erem catalans i veient-nos interessats en el tema Chequia/Eslovaquia, es va esplaiar i ens va donar la seva versiò com a -va recalcar ella- simple ciutadana. De tot, ens va dir, el que més desitjava era dejar de queixar-nos a Praga i posar-nos a prova per veure si d'una vegada per totes sabiem tirar endavant tot solets.

Doncs això.

JoanCG dijo...

http://img513.imageshack.us/img513/5859/img1836u.jpg

la yaya eslovaca

republican dijo...

Buen analisis. 4 notas:
1- Los recortes y el giro soberanista "solo ha quemado" un 8% a CiU. Este porcentaje ha sido amplificado por un +10% de participacion.

2- Este medio millon de votos extras provienen de gente que no vota nunca y si fue movilizado (hacia ERC y C's). El PP no fue capaz de absorber el extraradio españolista jugando con vieto a favor, FRACASO.

3- El PP en Galicia baja 18% votos pero gana 3 dip xq la participacion bja un 10%. La hostia del PP vasco fue aun mayor. Cosas de proporciones.

4- 80.000 votos independentistas a la basura (33.500 de la cup y 46.500 de SI). cup + SI + ERC hubieran dado 28 dips. Al loro!

y 5- LAPORTA, con sus votos del 2010 en una participacion de 70% como en 2012 no hubiera llegado al 3% y por lo tanto hubiera sacado 0 dips.

HRubesch dijo...

Mas es va tirar a la piscina pensant que seria penalty i expulsió i de moment ha estat una tarja groga que "no acarrea suspensión".

CiU ha guanyat les eleccions però n'ha sortit amb sensació de debilitament, altrament dit, els tenen agafats pels collons 1) per part d'ERC i/o 2) per la gent del carrer si els republicans no apreten amb prou força. No descarto manis al carrer si la puta i la ramoneta tornen a aparèixer.

O sigui, tal com diu l'amic Joan, més tard o més d'hora arribarem, sí, hi arribarem.

oscarini dijo...

....veo veo....que ves....una mentira....de que color es....del que nos pase a nosotros por los cojones.....que para eso gobernamos


la realidad: 1Millón de personas manifestandose el 11S, yo entre ellos

la manipulación: que ese 1Millón fuera independentista.

Allí había mucho independentista rollo Raimon y Ant, pero también había mucha gente que estaba por el pacto fiscal, gente harta de los recortes, chorizos varios, la clase de P5 de mi hijo, carteristas, votantes de cebolla Navarro, bases de Iniciativa Verds que son más españoles que Poli Rincón, etc.

Que Mas quiera monopolizarlo le ha salido rana. Zasca en toda la boca por soberbio.

Por cierto, tres apuntes tres:

1) Jamás (desde la época de volem l´estatut) la prensa catalana había tomado tanto partido como en estas elecciones. Asquerosa comida de pollas. La manipulación no viene sólo de peejey el sodomita.

2) Doy fe, que gente poderosa de CiU tiene pelas en cuentas en Suiza. De la misma manera que el PP, los sociatas y todas sus putas madres.

3) Conozco venerables ancianitos catalanistas con memoria, a quienes todo este proceso les da un yuyu importante. Saber de dónde venimos, que tenemos y a donde vamos suele atemperar los nervios

Panda taraos.

oscarini dijo...

ah, cuarto comentario:

NO despreciés a CUP por no llevar corbata, no ducharse, o robarles votos a los vuestros.
No creo que tengan que aprender NADA de los dos mayores.

General Fórceps dijo...

certero todo

siempre positifo dijo...

bon anàlisi.

1.- ciu ha perdut pocs vots. hi ha 1 milió de votants que els hi són fidels.

2.- s'ha mobilitzat molta gent del cinturó que "sólo vota en las generales a Felipe Gonzalez o Aznar". Perfecte. Aquest Parlament segurament és més real.
No eren normals els resultats que CIU havia tret l'últim cop a llocs com Cornellà, Hospitalet, etc...

3.- ERC ha arreplegat molts vots que anteriorment van anar a SI, a Reagrupament i alguns a CIU per castigar-los pel tripartit. Ha acabat el càstig.

4.- La CIU més independentista de la història soleta suma més escons que les 3 forces espanyolistes: PSC,PP,C's.

5.- La majoria de vots de la CUP són gent que no anava mai a votar, o que fins i tot troben poc esquerranós al Herrera.

6.- Junqueras vol ser el cap de l'oposició sense fer oposició. és a dir aprovar pressupostos però poder posar el crit al cel quan es retalli tv3. Igual a CIU ja li va bé per no tenir que regalar cap conselleria.

7.- Com això no acabi bé i s'hagin de tornar a convocar eleccions, seran sense el component sobiranista i CIU ho tindrà fàcil per tornar a gunayar molts diputats amb els mateixos vots.

Salut.

Posi.

Jordi dijo...

Escèptic com sóc, crec que no hi ha res a fer: estarem igual o pitjor en el futur, amb o sense independència. És així: vivim en un món que té un ordre establert i un sistema tan ben lligat que és impossible escapar-se'n.

Pringarem o tirarem endavant només en funció de nosaltres mateixos i si tenim molta sort. Si ens donen l'independència serà per que pel camí ens haurem deixat tantes coses que estarem pringats ad aeternum. I a sobre després ens seguiran putejant per totes bandes. Si no la tenim estarem igualment putejats. La única cosa que canviarà és el "putejador en cap".

No hi ha esperança, nanos: resigneu-vos que aquests són els temps que us ha tocat viure. Si sou llestos i no teniu lligams i obligacions (llegeixi's parenta i crios) pirareu a una platja de Tailàndia a vendre cocos i a cardar fins a l'extenuació. Si no, sempre us quedaran els gols del Messi, que amb això ens entretenen, fins que es jubili. Tot és un cuento chino de proporcions bíbliques, i a hores d'ara ja només ens queda aspirar a trincar com els de l'Ajuntament de Sabadell perquè sabrem que, com a mínim, quan ens la fotin serà per una raó justificada i tot això que ens haurem emportat per endavant a costa d'una societat a la que li importem tres pebrots fregits.

Perdò pel totx. Versió TLDR: "ande yo caliente y ríase la gente".

(Això és com l'apocal·lipsi però sense zombis.)

Anónimo dijo...

Bon escrit Mariscal.

Veurem què passa. No només cal fer-ho, cal fer-ho molt bé. Hi ha gent que té por i la por és un sentiment més potent que la ilusió. Aquesta gent necessita visualitzar que el procés és seriós, sòlid, ben estructurat.

Rai

Johnny Tastavins dijo...

La Vanguàrdia hauria de publicar els comentaris d'aquest post a les columnes d'opinió. Hi ha més seny aquí que a tots els partits que tindrem al Parlament junts. Enhorabona a tots!

Anónimo dijo...

El Oscarini es un autentico hacha!! Lo ha clavado el tio!! Congrats on the post...

El Mallorqui ya no tan emprenyat..

La verdadera historia de la rivalidad Barça-Madrid

Seré conciso. H ay cientos de libros que cuentan esto en 400 páginas. Yo lo he hecho en dos, o sea que las gracias me tendríais que dar, ing...