lunes, 19 de enero de 2015

Discussió sobre el tema okupes als comentaris

Pos eso, arreando

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Molt pobrement introduit el tema de debat. Has canviat General.

KiM dijo...

Pots anar a fer la pregunta a Calonge. Si et poses melena i faldilla, segur que el Cuni t'hi deixa anar.

DavidG dijo...

venga va...

ocupar vivienda de un particular es malo

de un banco es bueno

y hasta aqui mi brillante aportación

AxL dijo...

Molt interessant el tema que ens okupa.

General Fórceps dijo...

De moment tothom molt esverat.
Intentem raonar les reflexions i no recórrer a la cridòria.

AxL maricón

Rocco dijo...

Ok. Fa segles que no comento,però el tema és interessant.
No soc capaç de sentenciar. Però destaco 3 apreciacions personals:

1- la propietat privada ÉS sagrada. I pum.

2. INNACCEPTABLE que hi hagi gent desnonada o sesnse casa, i a la vegada milers de vivendes buides per especulació.

3. Els bancs (e altri) privatitzen beneficis i socialitzen perdues. INNACEPTABLE (i 2).
Recursos a ser utilitzats per salvar situaciones crítiques. Per llei.

Sigan,sigan...

Ant. dijo...

Tema interessant. Crec que m'extendre el que en Fórceps no s'ha extès en el post.

No crec que a ningú li sembli bé que es torturi a un paio (o varios) per les pintes que te i perque necessites un cap de turc. De la mateixa manera que a ningú li semblarà bé que es pugui llençar un test al cap d'un tio deixant-lo vegetal de per vida.
I que cal investigar qué va passar de debó i que pringuin els culpables, tant a un bando com a l'altre.

Dit això crec que als okupes ja fa temps que se'ls ha passt l'arròs i han deixat de fer certa 'gràcia' a la gent. Ara, si vols lluitar contra un sistema que no t'agrada, fes-te de la CUP o ves a les manis (sense llençar ampolles de vidre quan passeu per davant dels Mossos, cabrons), però ficar-te en una porpietat privada i convertir-la en la teva sala de festes particular causant molèsties de tot tipus als veïns, NO MOLA.
Crec que a dia d'avui ser okupa s'ha convertit més en un modus vivendi, en una activitat que et permet viure de gorra mentre et rasques els pebrots a dues mans.
Pels carrers es poden veure a dia d'avui okupes de més de 40 tacos. No ho puc entendre. De veritat hi ha gent que passats els 40 encara no ha madurat?.

El tema dels desnonaments i les vivendes dels bancs buides crec que no te res a veure amb els okupes. La gent que ocupa pisos buits per necessitat no converteix el pis en una festa rave constant on corre la cervesa i els porros a dojo.
Res a veure.

Ant.

Joaquim dijo...

Todos tenemos claro que la ley es clara y concisa al respecto. Pues eso, pistolas para todos y buena punteria.

En tiempos de Al Capone esto no pasaba.

Xasual dijo...

Bé, m'estreno al blog...

He llegit els comentaris del blog. Podria opinar mes o menys com la majoria, però penso que ens oblidem sobint, aquí, els mitjans, els politics...de fer la diferència dels que ocupen.

És evident que l'actuacío repressiva no és la mateix si es tracta d'un ateneu o casal , una rave de yonkis, una família o individus sense recursos o simplement carotes que ocupen per gust (n'hi hia uns quants).

Entenc pel que he viscut i m'envolta que el “moviment ocupa” o els famosos “antisistema” (sinònims by media ) fan referència als col.lectius organitzats que comparteixen la idiea d'acabar amb la propietat privada i fer del espai ocupat un espai de confluencia i debat d'idees politiques i models socials atrevés d'activitats festives i culturals per tal de dinfondre-les. En aquest col.lectius hi trobem des dels que formen part de l'esquerra alternativa (vinculada a la CUP) com pot ser Arran a col.lectius anarquistes. Tots ocupen a conciencia fent de l'acte d'ocupar un gest de revolta, per tant ocupen propietats municipals, propietats de consorcis, propietats bancaries.....És complicat trobar una ocupació “idiologica” en el pis d'un petit propietari o propietats de petites empreses.

És molt probable que si un dia us ocupen un pis no tingui res a veure ab el “moviment ocupa”. Si passejant pels carrers un diumenge a primera hora a la fabrica antiga encara hi ha festa i drogats a mansalva és poc probable que sigui un col.lectiu organitzat fent política.

Amb això no pretenc defensar-los. Només és un timid intent de definir-los. I sobretot deixar palés que el “moviment ocupa” és inmens si es fa referencia a tot al que ocupa.
I és vergonyós que a gent que ocupa en pisos sigui tant complicat treurela, però per vegonya son 20.000 desnonaments l'any en un estat amb 3milions de pisos buits. Està bé estar en contra de l'ocupació, però si es vol acabar amb això potser tallar d'arrel i deixar de votar als qui ho generen. No?

General Fórceps dijo...

sí senyor, molt ben explicat i molt d'acord.

La verdadera historia de la rivalidad Barça-Madrid

Seré conciso. H ay cientos de libros que cuentan esto en 400 páginas. Yo lo he hecho en dos, o sea que las gracias me tendríais que dar, ing...